Opret gratis bruger nu!

Erfalands Ekspertblog
Den nyeste viden direkte til dig fra eksperterne

Kjetil Johansen

Kjetil Johansen, Svinefagdyrlæge

Dyrlæge fra 1990. Tidligere medindehaver af dyrlægepraksis Nordvet ApS. Nu svinefagdyrlæge ved LVK. Jeg arbejder til dagligt i felten med besætningsbesøg, hvor sundhedsrådgivning indenfor alle dele af svineproduktionen er hovedarbejdsområdet. 20 års erfaring indenfor rådgivning og akutarbejde indenfor husdyrproduktionen samt en grundig efteruddannelse har givet mig indsigt og en viden som jeg forsøger at formidle videre til mine klienter. Målet er en konstant udvikling af besætningens sundhed og resultater i et tæt samarbejde med landmanden. Opbygning af netværk og samarbejde med andre rådgivere falder mig let og giver efter min mening et frugtbart resultat. Jeg vil skrive om aktuelle og relevante emner der relaterer til sundhed i svineproduktion.
Tirsdag, 17 september 2013 06:43

Rodemateriale reglementet

Efter talrige debatter om de konstant omskiftelige regler vedrørende rode - og beskæftigelsesmateriale, har Kjetil taget emnet op i forsøg på at finde hoved og hale i reglementet.

Tirsdag, 12 marts 2013 18:04

Medicinfrie grise? Er det realistisk?

Er medicin-frie grise fremtiden? Læs bloggen vedrørende ”medicinfri, moderne svineproduktion” og vær med i diskussionen: Hvad kan vi gøre for at blive endnu bedre her i Danmark?

Mandag, 17 december 2012 10:34

Immunitetsstyring i svinebesætninger

Hvordan arbejder du målrettet på at sikre råmælkeforsyningen og undgå pattegrisediarre i ugen efter faring? Læs mere om splitamning, gødningsimmunisering samt immunforsvaret her.

Fredag, 31 august 2012 09:14

Dyrevelfærd i dansk svineproduktion

Hvordan kommer vi ud over et voksende regelværk og videregiver godt landmandsskab fra mester til lærling. I denne blog får du en kort opsummering af de fire mest basale punkter.

Tirsdag, 03 september 2013 09:40

MRSA; Er folkesundheden i fare?

Undersøgelser peger på, at ca. 20% af de danske svinebesætninger har MRSA. Men er MRSA hos grise til fare for folkesundheden og hvad er op og ned i debatten? Det får du svar på her.

Lørdag, 06 oktober 2012 08:53

Gult-kort

"Gult-Kort" har betydet revidering af behandlingsrutiner og medicinanvisninger, hvilket har givet langt færre rutine-behandlinger. Læs mere om resistensdebatten og udviklingen her.

Erfaland

Landmandens forum